Haal meer uit je workout met BigBody

februari 12, 2018

Ben je goed aan het sporten en let je op je voeding, maar lukt het je toch nog niet om alles uit je training te halen? Maak kennis met de supplementenlijn van BigGym: BigBody.

Afhankelijk van je sportdoel, zijn er verschillende BigBody producten die jou een handje kunnen helpen om sneller en meer resultaat te boeken. Per product zullen we even kort uitleggen wat het precies doet en voor wie het geschikt is.

Pre-workout

Een pre-workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je kracht, energie en focus te vergroten tijdens de training. Pre-workout zorgt ervoor dat je harder, intensiever en langer kunt trainen of sporten, waardoor je meer resultaten zult boeken met je trainingen.

Pre-workout is speciaal bedoeld om de energie, kracht en focus te verhogen tijdens een training. Zo kun je de gehele training lang alles geven tijdens de oefeningen. Kortom; het is er voor iedereen die zijn of haar sportprestaties wil verbeteren en zich maximaal wil geven voor een zo snel mogelijke vooruitgang.

Whey

Whey, ook wel eiwitten, gebruik je om eiwitshakes mee te maken. Eiwitshakes zijn drankjes, bestaande uit eiwit in poedervorm gemengd met water, (magere) melk, sap of eventueel met fruit, groenten, zuivelproducten of supplementen.

Eiwitshakes helpen het lichaam om spieren op te bouwen en te herstellen na inspanning. Elke keer dat de spieren samentrekken tijdens het trainen, vormen zich kleine scheurtjes in de spiervezels. Het is de taak van eiwit om deze scheurtjes te herstellen door de spiervezel er tussen te herbouwen en ze te verbinden. 

Gainer

Een weightgainer is een supplement met relatief veel calorieën. Het bevat naast eiwitten ook veel koolhydraten. Je kunt het gebruiken om snel breder te worden en veel spiermassa op te bouwen.

Weightgainer zorgt ervoor dat er voldoende koolhydraten en eiwitten worden ingenomen zodat het lichaam maximaal spierweefsel kan aanmaken. Verder kan het ervoor zorgen dat mensen die zichzelf te mager vinden, aankomen. Wanneer ze hier voldoende bij sporten zal het aankomen vooral gebeuren door de toename van spiermassa en niet door de toename van vet massa.

Creatine

Creatine is een stof die natuurlijk aanwezig is in het lichaam. Het is ook in voedingsmiddelen te vinden is, zoals vlees en gevogelte. Ongeveer 95 procent van alle creatine in ons lichaam is opgeslagen in onze spieren. Creatine speelt een rol in de vorming van energie die nodig is voor alle fysieke handelingen.

Als je creatine inneemt, kun je een aantal seconden toevoegen aan het trainen in de zogenaamde fosfaatpoel. Het voordeel hiervan is dat de spieren minder snel verzuren, waardoor de sportprestatie aanzienlijk verhoogd kan worden.

Wist je dat er ook BigBody shakebekers zijn? Hierin kun je gemakkelijk de supplementen mixen met water of (magere) melk.

Wil je weten waar je BigBody producten kunt kopen? Bezoek een van de BigGym vestigingen of ga naar onze webshop!

Related Post