BigGym fitness transformatie Melissa Koppelman

BigTransformation – Melissa Koppelman

maart 5, 2018

Melissa is 21 jaar, komt uit Haaksbergen en sport bij BigGym Enschede. Hoewel ze vroeger niets om fitness gaf, is ze er inmiddels aan ‘verslaafd’ geraakt.

Back in the days

Toen Melissa 18 jaar was, is zij begonnen met fitnessen. Momenteel sport zij bij BigGym in Enschede. “Deze gym is zo groot en er zijn veel apparaten. Iedereen traint daar voor mijn gevoel met een doel en daarom vond ik het prettig om mij daarbij aan te sluiten.” Hoewel Melissa fitness vroeger helemaal niets vond, is haar mening nu helemaal bijgedraaid. “Ik ben er verslaafd aan geraakt. Dit kwam doordat ik, naarmate ik meer afviel, fitter werd en mij gezonder ging voelen. Ook kreeg ik na het fitnessen veel meer energie en dat vond ik erg prettig.”

Op de vraag wie voor Melissa een voorbeeld is op het gebied van fitness, antwoordt zij dat zij niet echt één voorbeeld heeft. “Ik volg op Instagram meerdere personen die veel aan fitness doen. De oefeningen die zij voordoen, voeg ik zelf ook vaak toe aan mijn trainingen.”

The journey is the reward

Op dit moment probeert Melissa vier keer per week te gaan sporten bij BigGym. “Soms vaker, soms minder vaak. BigGym biedt mij op dit moment veel mogelijkheden tot afvallen, doordat er veel verschillende apparaten en groepslessen zijn.” Welke training Melissa op welke dag doet, verschilt per week. Door bepaalde blessures kan zij niet iedere week hetzelfde schema aanhouden. “Een ‘normale week’ ziet er voor mij als volgt uit: op maandag train ik mijn billen, buik en benen, op dinsdag mijn rug, borst en buik, op woensdag mijn schouders en armen, op donderdag las ik een rustdag in, op vrijdag train ik mijn buik en rug en doe ik aan cardio en op zaterdag houd ik weer rust. Zondag is voor mij vaak een dag waarop ik een full body workout doe.”

Eerst trainde Melissa altijd alleen, maar sinds kort gaat een vriendin van haar met haar mee. “Binnenkort willen twee andere vriendinnen ook mee, dus dat is wel gezellig!” Melissa gebruikt geen supplementen bij het trainen. “Wel ben ik erg positief over cheat days, haha. Dat hoort er toch wel bij, vind ik. Ik kan niet 24 uur per dag gezond eten en daarom mag ik van mezelf soms wel een dag wat ongezonder eten.”

Excited for the future

Tussen Melissa’s ‘before’ en ‘after’ foto’s zit ongeveer 2 jaar. Momenteel is Melissa tevreden met hoe zij eruit ziet. “Ik vind dat ik niet mag klagen. Ik ben veel zelfverzekerder geworden en ik pas bijna de kleding weer van voor de tijd dat ik dikker was. Natuurlijk ben ik nog niet helemaal tevreden, maar daar wordt hard aan gewerkt.” Eén van de doelen die Melissa zichzelf had gesteld, was haar suiker naar beneden brengen. “Ik moest op advies van de dokter afvallen en werd in het begin min of meer gedwongen. Als ik niet zou afvallen, zou ik suikerziekte krijgen.” Een ander doel was om minimaal 10kg af te vallen. Dit is haar ruim gelukt, want zij is van 89kg naar 68kg gegaan!

Wat Melissa verder nog wel zou willen bereiken, is een zelfstandige pull-up kunnen doen of mij meer dan 15 tot 20 keer kunnen opdrukken, zonder dat het mij moeite kost.” Maar voor nu heeft Melissa al veel geleerd van haar fitness journey. Zo heeft zij geleerd dat zij een doorzetter is, vrolijker en levenslustiger is geworden en dat zij nu veel meer energie heeft in het dagelijkse leven. “Ik heb zin om dingen te doen en ik ben ook echt veel minder gestrest. Als ik toch gestrest ben, dan ga ik sporten en dan voel ik mij daarna veel rustiger.”

“If you still look cute at the end of your workout, you didn’t train hard enough”

Melissa’s tip voor andere BigGym leden is dat je niet bang hoeft te zijn om om hulp te vragen. “Bijna iedereen traint om aan zichzelf te werken, dus schaam je niet om rare, ongemakkelijke oefeningen te doen en hulp te vragen als dat nodig is.”

Wil je Melissa blijven volgen in haar fitness journey, dan kan dat via Instagram.

Related Post