BigTransformation – Lesley Paragh

april 2, 2018

Lesley Paragh is 27 jaar, komt uit Tilburg en sport bij BigGym. Vijf jaar geleden begon haar fitness journey en wat zij sindsdien bereikt heeft, is heel knap!

Back in the days

Vijf jaar geleden begon Lesley aan haar fitness journey. De reden hiervoor, lag anders dan bij de meeste sporters. “Zes jaar terug woonde ik alleen en werd er ingebroken. Ik was heel bang en ben via de begane grond snel weggerend. Ik voelde mij zwak, maar via een vriendin kwam ik in aanraking met boksen.” Na de eerste training was Lesley meteen verkocht. Ze ging steeds vaker naar de sportschool om te boksen, waardoor ze ook in aanraking kwam met fitness. “Ik ging daardoor steeds meer verandering aan mijn lichaam zien. Aangezien ik altijd onzeker was over mijn lichaam, gaf dit mij een goed gevoel.”

Voordat Lesley bij BigGym kwam sporten, sportte zij ergens anders. “Toen BigGym Tilburg geopend werd, ben ik daar gaan kijken. Door de grote ruimte en veel verschillende apparaten lijkt het eerder een soort speeltuin. Daardoor ga ik vaker sporten!” Lesley traint momenteel 4 tot 5 keer per week. Op maandag of woensdag traint zij haar billen, benen en buik, op dinsdag gaat zij boksen, op donderdag of vrijdag zijn haar rug en triceps aan de beurt en op zaterdag traint zij vaak borst en biceps en doet zij aan cardio. “Zondag is voor mij een dag waarop ik kies welke spiergroep ik nog kan aanpakken en dan doe ik vaak aan cardio.” Als Lesley gaat trainen, is dat vaak alleen, maar ook regelmatig met haar vriend of met een vriendin.

The journey is the reward

Voor inspiratie en nieuwe oefeningen kijkt Lesley graag op Instagram. “Vooral de accounts van Hanna Oeberg en Denice Emoberg inspireren mij.” Daarnaast drinkt Lesley altijd BCAA’s tijdens haar training en neemt zij na het trainen een eiwit shake, zodat haar spieren sneller kunnen herstellen. “Dat is wel nodig, aangezien ik veel van mijn spieren vraag.” Toch is Lesley niet vies van een cheat day. “Daar ben ik juist heel blij mee! Ik let doordeweeks altijd op mijn eten, dus in het weekend beloon ik mezelf meestal wel met een cheatmeal.”

Tussen de ‘before’ en ‘after’ foto’s van Lesley zit ongeveer vijf jaar tijd. “Ik ben altijd onzeker geweest over mijn uiterlijk, zeker in bikini. Maar vorig jaar op Ibiza vertelde ik een vriendin dat ik eindelijk in bikini drinken durfde te halen aan de bar bij een poolparty.” Dat gaf haar een enorm goed gevoel. Toch is zij er nog niet. “Ik wilde er graag sterker uitzien en dat is bij mijn armen en benen al gelukt. Nu wil ik trainen voor meer definitie in mijn buikspieren.”

Excited for the future

Naast de lichamelijke verbeteringen, merkt Lesley dat zij door het trainen haar hoofd lekker leeg kan maken en zich echt even kan ontspannen. Ze geeft aan dat in haar proces naar haar ideale lichaam, voeding ook heel belangrijk is. “Ik heb een lange tijd geleden zelf wat aangerommeld wat betreft voeding. Ik dacht dat als ik veel zou sporten en de koolhydraten zou schrappen, het vanzelf zou gaan. Dat was de grootste onzin!” Nu laat Lesley maandelijks haar vetpercentage opmeten en eet zij volgens persoonlijke eetschema’s. “Daar haal ik mijn motivatie uit!”

“The fact that you aren’t where you want to be, should be enough motivation.”

Wat Lesley aan andere BigGym leden wil meegeven, is “Doe het rustig aan als je pas begint met sporten. Als je meteen drie keer per week vol gas geeft, is het logisch dat je het niet meteen leuk vindt. Luister naar je lichaam”.

Wil je Lesley blijven volgen in haar fitness journey, volg haar dan op Instagram!

Related Post