BigTransformation – Jean Charles Makdonald

januari 22, 2018

Jean Charles Makdonald komt uit Tilburg en sport bij BigGym. Hij doet sinds 6 jaar aan fitness en heeft daarmee al mooie resultaten behaald.

Back in the days

Jean Charles is fanatiek met fitness bezig, maar dit is niet altijd zo geweest. “Vroeger vond ik fitness altijd wel wat hebben, maar ik had er nooit tijd voor. Ik was namelijk druk met voetbal, dus daar lag mijn focus.” In de loop der tijd is dat veranderd en heeft hij er echt zijn hobby van gemaakt. “De reden hiervoor was dat ik het eens ging proberen en merkte dat ik eindelijk iets deed waar ik goed in was. Dat motiveerde mij om door te gaan.”

Hoewel BigGym vrij laat in zijn leven kwam, traint Jean Charles er nu met veel plezier. “Ik wilde een complete gym en dat is BigGym naar mijn idee wel. Hier heb ik ook mijn doel behaald om 100kg te wegen.” Naast BigGym speelt ook Arnold Schwarzenegger een grote rol in de fitness journey van Jean Charles. “Hij is voor mij echt een voorbeeld en inspireert mij op het gebied van fitness.”

The journey is the reward

Momenteel traint Jean Charles vier keer per week. “Op maandag train ik mijn benen en borst, op dinsdag mijn armen en schouders, op woensdag mijn rug en buik en op donderdag mijn benen en triceps.” Wanneer hij gaat trainen, doet hij dat vaak met zijn vrienden Noni en Zola.

Op de vraag of Jean Charles ook supplementen gebruikt voor, tijdens of na het trainen, antwoordt hij “Ik gebruik alleen proteïne shakes”. Deze zorgen ervoor dat zijn spieren snel herstellen, waardoor hij spieren opbouwt. Toch mag een cheat day niet ontbreken in zijn schema. “Ik hou van cheat days, want ik hou van eten!”, zegt hij.

Tussen zijn ‘before’ en ‘after’ foto’s zit vijf jaar tijd. “In 2012, op de linker foto, woog ik 81kg. De rechter foto is gemaakt in 2017. Daarop weeg ik 101kg.” Jean Charles is erg tevreden met hoe hij eruit ziet. Hij heeft dan ook een doel voor 2018 en dat is meedoen aan wedstrijden. “Dan is het tijd om ‘level up’ te gaan!”

Excited for the future

Het was Jean Charles’ doel om 100kg te wegen en dat heeft hij bereikt. Door het trainen en zijn gezonde levensstijl, heeft hij niet alleen lichamelijk vooruitgang geboekt, maar ook mentaal. “Ik heb nu veel meer energie en ik ben minder snel moe. Dat scheelt enorm.” Daarbij vindt hij het belangrijk om gezond te eten. “De juiste voeding is de brandstof voor je lichaam.”

Jean Charles heeft een favoriete fitness quote en dat is “Pain is temporary, glory is forever.” Wat hij dan ook wil meegeven aan andere BigGym leden is om te blijven focussen en te vertrouwen op je eigen lichaam. “Je lichaam is in staat om veel meer te doen dan je vooraf misschien denkt. Laat het je verrassen!”

Ben je benieuwd naar Jean Charles en de rest van zijn fitness journey? Volg hem dan op Instagram!

Related Post