Healthy Meal – Zoete aardappel schotel

februari 7, 2018

Ben je gek op zoete aardappel, dan moet je deze schotel echt eens proberen. We weten haast wel zeker dat dit in de smaak zal vallen, ook bij de rest van je gezin!

De bereidingstijd van dit recept is slechts 15 minuten, waarna het nog 40 minuten in de oven moet. Binnen een uur heb je dus een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 6 eieren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte geitenkaas of fetakaas
  • 500 gram verse spinazie
  • 50 gram wortel
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in plakken van ca. ½ centimeter dik. Snijd ook de wortelen in kleine stukjes. Doe wat olie in een pan en verhit dit. Bak nu de spinazie en de wortelen in de pan totdat de spinazie slinkt en breng het op smaak met peper en zout. Rooster in een droge pan de pijnboompitten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Schep ze daarna door de spinazie heen.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de plakjes zoete aardappel. Verdeel ook de helft van de spinazie hierover. Leg nu weer een laag zoete aardappelplakjes in de ovenschaal en daarover de rest van de spinazie.

Klop de eieren samen met wat peper en zout in een kom en meng deze daarna met de geitenkaas/fetakaas. Giet het mengsel over de ovenschaal en zet het geheel ongeveer 40 minuten in de oven tot het gaar is.

Bon appetit!

Related Post