Healthy meal – Kip met sesam

januari 17, 2018

Kip met sesam, rijstnoedels en een sausje erbij. Klinkt heerlijk en dat is het ook. Daarnaast is het ook nog eens gezond, dus waar wacht je op? Wij zeggen: aan de slag!

Ingrediënten:
  • 100 gram fijne rijstnoedels
  • 2x 120 gram kipfilet
  • aardnoten olie
  • 4 lente-uitjes
  • ½ Chinese kool
  • 200 gram sugar snaps
  • ½ rode peper
  • 2 limoentjes
  • 1 eetlepels sojasaus (minder zout)
  • 2 eetlepels naturel yoghurt
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 cm gember
  • 2 theelepels sesamzaad
  • peper en zout
Bereidingswijze:

Doe de noedels in een kom en giet er kokend water bij om ze zacht te maken. Gebruik ondertussen een scherp mes om de kipfilets de snijden en leg ze vervolgens opengevouwen neer op een bord. Wrijf de binnenkant in met 1 theelepel olie, een snufje zeezout en zwarte peper en leg ze daarna in een koekenpan. Bak de kipfilets 4 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze halverwege om, om de andere kant ook gaar te bakken.

Snijd de lente-uitjes fijn en doe ze in een keukenmachine, samen met de Chinese kool, sugar snaps en rode peper. Maak een dressing van het sap van 1 limoen en de sojasaus. Meng in een kommetje de pindakaas met de yoghurt en het sap van de tweede limoen. Schil en rasp de gember fijn, doe dit in het kommetje en meng opnieuw. Je kunt dit mengsel op smaak brengen met dezelfde ingrediënten, tot volgens jou de juiste smaak bereikt is.

Leg de kipfilets op een bord en snijd ze in kleinere stukken. Doe de sesamzaadjes in de koekenpan terwijl deze nog warm is en sprenkel ze daarna over de kip. Laat de noedels uitlekken, verdeel ze over de borden, leg de kip erop en doe de dressing erover. Je kunt het mengsel uit het kommetje nu ook over de borden verdelen.

Related Post