Healthy meal – Kip cashew en bloemkoolrijst

februari 14, 2018

Steeds vaker wordt rijst in recepten vervangen door een gezonde variant. Vandaag proberen we dat eens met bloemkoolrijst. Super lekker en gemakkelijk te maken!

Ingrediënten:
  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 1 eetlepel extra virgine olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesam olie
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • Limoensap
  • Zout
  • 2 paprika’s, in reepjes gesneden
  • 1 grote courgette, in halve plakken gesneden
  • 450 gram kipfilet
  • 75 gram cashewnoten
  • bosuitjes
Bereidingswijze:

Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal ze fijn, totdat ze de grootte van rijstkorrels gekregen hebben. Verhit wat olijfolie in een grote pan en zet deze op middelhoog vuur. Ook de bloemkoolrijst mag nu in de pan. Vervolgens breng je het op smaak met zout. Na ca. 5 minuten gaarbakken, kun je de rijst in een grote kom doen en de pan terugzetten op het vuur. Ondertussen kun je een middelgrote kom pakken en daar de chilisaus, sojasaus en geperste knoflook in doen. Vervolgens meng je dit goed door elkaar.

Doe wat sesam olie in de pan en verhit dit op middelhoog vuur. Vervolgens mogen de gesneden paprika en courgette toegevoegd worden en in ca. 3 minuten worden gaargebakken. Voeg nu de kip en de saus toe en bak het geheel ca. 10 minuten totdat de kip goudbruin is. Ondertussen mogen ook de cashewnoten er nu bij. Bijna klaar! Meng het geheel nu goed door. Tot slot: serveer de kip en saus over de rijst en maak het geheel af met wat gesneden bos ui.

Tip: voeg wat ananas of mango toe als je daar van houdt!

Related Post