healthy meal – gezonde vanille pudding

januari 24, 2018

Een toetje hoeft niet per se heel ongezond te zijn. Het ligt er maar net aan hoe je hem klaar maakt. Met dit recept kun je binnenkort van een gezonde vanille pudding genieten!

Ingrediënten
  • 500ml ongezoete amandelmelk
  • 6 eierdooiers van scharreleieren
  • 1 eetlepel Stevia of andere, natuurlijke, droge zoetstof
  • 50gram maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 handje vers fruit
  • ahornsiroop
Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een kom (behalve het verse fruit) en klop dit met een garde door elkaar. Klop niet te lang door. Giet het mengsel nu in een pan en verwarm het zachtjes tot het kookt. Het is belangrijk om continu te blijven roeren, want als het verwarmd wordt, verandert het mengsel in een pap. Let je niet goed op, dan ontstaat er een klontenmassa, waar je vervolgens geen romige pudding meer van kunt maken.

Zodra het mengsel bijna op pudding lijkt, zet je het vuur uit. Klop het mengsel met een garde nogmaals flink door om klontjes te voorkomen. Wanneer er een mooie, dikke en glanzende structuur ontstaan is, kun je stoppen met roeren. Pak nu vier glazen of schaaltjes en doe er wat ahornsiroop in. Verdeel het mengsel nu over de schaaltjes en leg er wat fruit op. Laat de pudding wat afkoelen en zet deze daarna afgedekt met folie in de koelkast. Na ongeveer 4 uur kun je de vanille pudding serveren.

Geniet ervan!

Related Post