/// HEALTHY MEAL – GEZONDE ONTBIJTCAKE

maart 14, 2018

Heb je een intensieve dag voor de boeg en wil je goed voorbereid op pad gaan? Dan is een stevig ontbijt belangrijk. Deze gezonde ontbijtcake is de perfecte oplossing (voor de hele familie trouwens!)

Ingrediënten (voor 1 ontbijtcake):
  • 100 gram kokos olie
  • 7 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 190 gram Skyr yoghurt naturel
  • 1 vanille stokje
  • 125 gram havervlokken of havermeel
  • 100 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 gram gemengde, ongezouten noten
  • 75 gram dadels
  • Zout
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Ondertussen kun je de kokos olie smelten in een pannetje en deze even laten afkoelen. Verolgens doe je de honing, eieren en yoghurt in een grote kom. Schraap het merg (de zwarte puntjes) uit het vanille stokje en voeg dit samen met de kokos olie toe aan de kom. Meng dit goed door elkaar.

Pak je keukenmachine erbij en doe daar de havervlokken in. Mix deze fijn tot meel. Indien je havermeel gebruikt kun je deze stap overslaan. Voeg de fijn gemixte havervlokken of havermeel samen met de speltbloem, het bakpoeder en een snuf zout toe aan de kom en meng het goed door elkaar.

Hak de noten in grove stukken en snijd ook de dadels fijn. Vervolgens meng je beide ingrediënten door het beslag heen. Doe het beslag nu in een ingevette bakvorm (ca. 10 x 23cm) of bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe het beslag erin en zet de cake voor 50 tot 60 minuten in de oven. Daarna kun je er met een satéprikker in prikken. Als hij er schoon uit komt, is de cake gaar. Je kunt de ontbijtcake nu maximaal twee dagen bewaren in een afgesloten trammel of blik.

Related Post