Cheat Meal – Tony’s Chocolonely toetje

maart 21, 2018

Omdat we af en toe ook even moeten ‘cheaten’ in onze gezonde levensstijl, hebben we hier een toetje met Tony’s Chocolonely waar we écht van kunnen genieten. Enjoy!

Ingrediënten:
  • 150 gram Tony’s Chocolonely (extra puur of Caramel/zeezout)
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 5 eiwitten
  • 100 gram Kaapse goudbessen
  • 100 gram frambozen
  • Eventueel een scheutje Amarula en chocoladekransjes
Bereidingswijze:

Klop de slagroom lichtjes op en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Daarna kun je hem even laten afkoelen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Deze zijn goed als je de kom op zijn kop kunt houden en er geen eiwit naar beneden valt.

Schep nu de chocolade luchtig door de eiwitten heen en vouw de slagroom door het chocolademengsel. Niet met een houten lepel, want dit haalt de lucht uit de mousse! Eventueel kun je nu wat Amarula of een andere likeur toevoegen voor de volwassenen.

Zet de mousse nu in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven. Daarna kun je de mousse verdelen over bakjes of – nog mooier – champagneglazen. Wanneer je dit met een spuitzak doet, ziet het er nog leuker uit. Voeg de goudbessen en frambozen (beide gehalveerd) toe als topping en maak het geheel eventueel nog af met een chocoladekransje. En nu genieten!

Related Post